Amerikafesten 2012

Amerikafest komiteen i Karmøy Vest Rotaryklubb bestemte seg allerede et par uker etter at 2011 festen var over at dette skulle vi arrangere også i 2012. Det var også gledelig at fiskeridagskomiteen som i 17 år har arrangert festivalen var positive til Amerikafesten og ønsket at vi ble med i en samarbeidskomité som består av alle som har arrangement under festivaluken.

Selve festen ble planlagt ut på nyåret og det gikk mye lettere nå som vi hadde erfaring fra første festen. Inviterte gjester og underholdingskrefter var positive fra første stund og det ble mange rungende ”ja ” på våre forespørsler. Evalueringen fra første gang hjalp oss også til å ta tak i de små tingene som kunne forbedres. Vi er veldig takknemlige for at våre sponsorer er så positive til Amerikafesten og vil takke Trident Seafood, Skudenes & Aakra Sparebank, Åkrehamn Trålbøteri og Sons of Norway på Haugalandet.

4

Festen startet allerede tidlig fredag ettermiddag med en sightseeing for noen av våre inviterte gjester fra USA, ambassaden, norsk amerikanere og personer fra komiteen vår. Først tok vi imot Douglas Patrick fra USA ambassaden på flyplassen før turen gikk videre til Visnes gruvene der vi fikk en god gjennomgang av at kopperen på frihetsgudinnen kommer herfra. Vi kjørte så videre til  Karmøy Rådhus der vi ble tatt godt imot av fungerende ordfører Helge Thorheim som informerte oss om Karmøy og dens historie frem til i dag. Vi var innom selve Fiskeridagene og tok en runde på kaien for å se på folkelivet før vi reiste videre til Fisherman´s Memorial på Ferkingstad, Åkrasanden og videre til festen på Blå Kors sitt lokale.

3

2

En av nyhetene i år var at vi arrangerte et ”Get  Together Party” der alle de 250 påmeldte (fullt hus) fikk en god halvtime til å snakke sammen og kose seg i lag, før festlokalet åpnet. Presis klokken 18:00 startet festen med flagg borg der det Norske og Amerikanske flagget ble båret inn og våre nasjonalsanger ble sunget. Presidenten i Rotaryklubben Jan Egil Midtskog ønsket alle velkommen og gav ordet til Lasse Pedersen som skulle lose oss gjennom festkvelden. Maten bestod i år som i fjor av Komle med salt kjøtt og grønnsaker, og våre dyktige servitører fra Rotary klubben sørget for at alle fikk varm og god mat. Underholdningsdelen var med Shantikoret Slogmåkane og Mads Pedersen som gav oss fin sang. Lasse Pedersen viste også sin figur ”Bror Min”. Deretter fikk vi en avdeling med taler og hilsener fra USA ambassaden, Den Norske Kirke i Utlandet, Norges konsulat i Seattle, Karmøy kommune, Guvernøren i vårt Rotarydistrikt, Karmøyklubben i Seattle og Sons of Norway. Lasse intervjuet en av våre inviterte kjendisgjester William Bardahl Manchester kjent fra TV2 serien ”Sønner av Norge” og Rotaryklubbens siste utvekslingsstudent hjemkommet fra USA, Veronica Broshaug. Kaffe og hjemmelagede kaker hører med, før gavedryss til våre utmerkede artister, gjester og samarbeidspartnere satte en slutt for denne gangen med avslutningsangene Gud signe vårt dyre fedreland og God Bless America. Komiteen ønsker også å takke våre frivillige servitører og Blå kors for den fine middagen. Uten dem hadde det ikke blitt en så minnerik og flott fest. Vi har kun høstet godord og positive ytringer av og om vår Amerikafest, og deltagerne ønsker at vi fortsetter med ny fest allerede til neste år.

1

Slik så invitasjonen ut for Amerikafesten 2012:

NO_invitasjon_amerikafest_2012