Amerikafesten 2013

Rotary med Amerikafest for tredje gang under Fiskeridagene i Åkrehamn

Fiskeridagene i Åkrehamn startet allerede i 1995 og har stadig utviklet seg med flere aktiviteter og festligheter. Etter at Karmøy Vest Rotaryklubb bestemte seg for å arrangere en egen Amerikafest i 2011 har vi kun fått lovord og ros fra våre gjester fra inn og utland. Før den første festen tenkte vi i komiteen at hvert andre år ville være en god idé å arrangere Amerikafest. Vi fikk allerede første året tilbakemelding fra våre gjester at dette ville de være med på neste år også. Dermed gikk vi i gang med planleggingen og nå etter det tredje året ser vi allerede frem til festen i 2014. Tradisjonen med Amerikafest er allerede opplest og vedtatt.
Komité medlemmene er de samme som første året, og uten hjelp fra hele klubben under selve arrangementet ville det vært vanskelig å arrangere. 25 servitører stiller på dugnad, og over 20 hjemmebakte kaker blir servert til kaffe. Vi er veldig takknemlige for at våre sponsorer er så positive til Amerikafesten og vi vil takke Trident Seafood, Skudenes & Aakra Sparebank, Åkrehamn Trålbøteri og Sons of Norway på Haugalandet. Uten deres hjelp hadde økonomien i prosjektet blitt veldig vanskelig.

Amerikafest

Dette året fikk vi som de foregående år besøk fra US Embassy Oslo, denne gang av Vice Consul Joseph Welch som kom sammen med sin kone Jennifer. Komitémedlemmer hentet gjestene fra ambassaden og sammen med flere norskamerikanere og distriktspresidenten i Haugaland Lodge var vi innbudt til Karmøy kommune. Ordfører Åse Simonsen informerte og viste bilder om vår kommune. Vi var innom selve Fiskeridagene og tok en runde på kaiområdet for å se på folkelivet før vi reiste videre. Fiskeridagene blir besøkt av 20.000 personer hvert år. Så gikk turen til Fisherman´s Memorial på Ferkingstad og vi besøkte Åkrasanden, som er en av Norges fineste sandstrender. Tiden var nå inne for å komme oss videre til festlokalet og den spennende Amerikafesten.

Joe and Jen

Festen starter kl 18, men det er full rulle fra kl 16:30 med ”Get Together Party” der gjestene får prate sammen. Det er viktig at gjestene som kanskje ikke har sett hverandre på mange år, har muligheten til et sosialt samvær sammen i hyggelige omgivelser. Presis klokken 18:00 startet festen med flaggborg der det Norske og Amerikanske flagget ble båret inn og våre nasjonalsanger ble sunget. Presidenten i Rotaryklubben Reidun Stol ønsket alle velkommen og gav ordet videre til Lasse Pedersen som skulle lose oss gjennom festkvelden.
Maten bestod i år som før av komle med salt kjøtt og grønnsaker, og våre dyktige servitører fra Rotary klubben sørget for at alle 230 gjester fikk varm og god mat.
Underholdningen dette året var med Korivest og Mads Pedersen som gjennom sine flotte sanger satte god stemning på festen. Lasse Pedersen viste også sin figur ”Norskamerikaneren” som fikk latteren til å runge gjennom salen. Deretter fikk vi en avdeling med taler og hilsener fra USA ambassaden, Karmøy kommune, Distrikspresidenten i Sons of Norway, Past guvernør i vårt Rotarydistrikt, Karmøyklubben i Seattle og Haugaland Lodge(Sons of Norway). Lasse intervjuet to av våre inviterte gjester, Dr. Brian J. Rothchild og Kjell Pedersen. Kaffe og hjemmelagede kaker hører med, før vi takket våre utmerkede artister, gjester og samarbeidspartnere med en gave. Avslutningsvis sang vi Gud signe vårt dyre fedreland og God Bless America.
Komiteen ønsker også å takke våre frivillige servitører og Blå kors for den fine middagen. Uten dem hadde det ikke blitt en så minnerik og flott fest.

DSC03663

Slik så invitasjonen ut for Amerikafesten 2013:

NO_invitasjon_amerikafest_2013